Bang

Bangs pipmakeri stängt
Bangs pipor har alltid stått för det yppersta inom danskt pipmakeri. Nu har dock Per Hansen och Ulf Noltensmeier (männen bakom Bang) med ålderns rätt beslutat att dra sig tillbaka. Till stor saknad för pipälskare världen över. Vi berättar om Bang-piporna och deras långa historia i nästa nummer av Rökringar.

Auktionen

Lycklig ägare till en Bengt Carlson-pipa, Mathias Amnell.

Bengt har slutat tillverka pipor och därför är de inte lätta att komma över.
Mathias tog chansen när den dök på den årliga auktionen som hölls i pipmakarna Vollmer & Nilssons verkstad.

TACK Anders & Martin för ert fantastiska värdskap!
Hos er känner man sig alltid välkommen.

ÅRETS KLUBBPIPA

I septembernumret av Rökringar kommer årets klubbpipa att presenteras, men Du får en försmak redan nu. Den tillverkas av den unge danske pipmakaren Mike Sebastian Bay (en presentation av honom fanns i Rökringar nr. 111 i nov. 2018). Mike är upplärd av Tom Eltang och hans pipor har de senaste åren väckt stor uppmärksamhet internationellt.

Årets klubbpipa är en klassisk Dublin och kommer i två versioner, en slät och en rustikerad. Den släta säljs för 1300 kr och den rustikerade för 1150 kr. Den som köper båda får dem för 2350 kr. Vi kan påpeka att detta är mindre än halva priset mot vad man får betala för Mikes pipor ute på marknaden.
Bild finns här och här.
Pipan får enbart köpas av medlemmar i Svenska Pipklubben och varje medlem har rätt att köpa en av vardera sorten.

PIPAUKTION

Höstens pipauktion hålls den 26 oktober hos Vollmer & Nilsson i Malmö. En förteckning med bilder på piporna kommer att finnas på vår hemsida i mitten på september. Du som inte har möjlighet att närvara kan i vanlig ordning bjuda på nätet. Vi kan utlova att många spännande objekt kommer att utbjudas till försäljning.

 

Årsmöte

Svenska Pipklubbens

ÅRSMÖTE
hålls
LÖRDAGEN DEN 15 JUNI KL. 13
hos

Mellgrens Fine Tobacco, Mölndalsvägen 3
Göteborg

 Liksom tidigare år hoppas vi få möta både nya och gamla vänner vid vårt årsmöte och få många trevliga pratstunder.

Mikael Johansson
är välbekant för våra medlemmar eftersom han skrivit ett antal artiklar i Rökringar, där han ger tips om hur man odlar och blandar sin egen tobak. Han kommer att berätta om två av sina egna blandningar och hur han gått tillväga för att odla delar av de ingående komponenterna. Deltagarna kommer också att få tillfälle att smaka på blandningarna.

 Mellgrens håller öppet hela kvällen för dem som önskar göra detta till en heldag och lovar att baren är välfylld. De har också ett bra samarbete med sin granne, Spoton hostel (www.spotonhostel.com), som erbjuder ett prisvärt boende alltifrån familjerum till sovsal och egna rum med hotellstandard. För bästa pris kontakta Christoffer Blixt på chris@spotonhostel.com eller 031- 401296 och ange att Du är på besök hos Mellgrens.

Verksamhetsberättelse och resultaträkning finns utlagd på klubbens hemsida. Har Du inte möjlighet att läsa dem där, kontakta sekreteraren så skickar han ett exemplar.

Anmälan om deltagande senast måndagen den 10 juni till
jan.pipa@tele2.se  telefon 0451- 53047
ellerinfo@mellgrens.se  telefon 031- 404002

 Hjärtligt välkomna!

Verksamhetsberättelsen finns att läsa här.
Ekonomisk rapport här.