Bang

Bangs pipmakeri stängt
Bangs pipor har alltid stått för det yppersta inom danskt pipmakeri. Nu har dock Per Hansen och Ulf Noltensmeier (männen bakom Bang) med ålderns rätt beslutat att dra sig tillbaka. Till stor saknad för pipälskare världen över. Vi berättar om Bang-piporna och deras långa historia i nästa nummer av Rökringar.

Auktionen

Lycklig ägare till en Bengt Carlson-pipa, Mathias Amnell.

Bengt har slutat tillverka pipor och därför är de inte lätta att komma över.
Mathias tog chansen när den dök på den årliga auktionen som hölls i pipmakarna Vollmer & Nilssons verkstad.

TACK Anders & Martin för ert fantastiska värdskap!
Hos er känner man sig alltid välkommen.

ÅRETS KLUBBPIPA

I septembernumret av Rökringar kommer årets klubbpipa att presenteras, men Du får en försmak redan nu. Den tillverkas av den unge danske pipmakaren Mike Sebastian Bay (en presentation av honom fanns i Rökringar nr. 111 i nov. 2018). Mike är upplärd av Tom Eltang och hans pipor har de senaste åren väckt stor uppmärksamhet internationellt.

Årets klubbpipa är en klassisk Dublin och kommer i två versioner, en slät och en rustikerad. Den släta säljs för 1300 kr och den rustikerade för 1150 kr. Den som köper båda får dem för 2350 kr. Vi kan påpeka att detta är mindre än halva priset mot vad man får betala för Mikes pipor ute på marknaden.
Bild finns här och här.
Pipan får enbart köpas av medlemmar i Svenska Pipklubben och varje medlem har rätt att köpa en av vardera sorten.

PIPAUKTION

Höstens pipauktion hålls den 26 oktober hos Vollmer & Nilsson i Malmö. En förteckning med bilder på piporna kommer att finnas på vår hemsida i mitten på september. Du som inte har möjlighet att närvara kan i vanlig ordning bjuda på nätet. Vi kan utlova att många spännande objekt kommer att utbjudas till försäljning.